27 december 2006

Missa-papperskorgs-melankoli


Ibland är det små struntsaker som får en att känna sig totalt misslyckad. En missad buss eller ett par tunnelbanedörrar som slår igen mitt framför näsan. En dörr som öppnas utåt istället för inåt. Till och med lite kastat skräp, som missar papperskorgen, kan bli droppen som får deppbägaren att rinna över.

Bredd


Livet växer till på bredden och inte på längden.

23 december 2006

Pussa in trygghet


Man kan pussa in trygghet i människor. Både när dom är vakna och när dom sover. Och gärna lite då och då.

19 december 2006

Julmarknad!


Du som fortfarande inte hittat alla julklappar kanske hittar dom på LAILA. Vi har vår julmarknad den 19-23 december, kl 12-18 varje dag. Handgjorda och maskingjorda saker. Stickat, virkat, knepat, knåpat, klippt och skuret. Böcker, vinyl, belysning, textil och en hel del julpynt. Dessutom säljer vi ut det vi har kvar av höstens grejer till priser mellan 20-200 kronor. Allt ska bort. Nu är det jul. När det blir kallt bjuder vi på Vin Chaud. Kom kom kom till Östermalm!

Carl Fredrik

18 december 2006

Garderobsskelett


Vilka skelett har du egentligen i garderoben? Och har du tänkt på att du själv kan vara ett skelett i någons garderob?

En tung fråga


Är du en som lever? Eller en som väntar på att få börja leva?

02 december 2006

Parisa till sig


I Paris Marais-kvarter ser jag den ena färgstarka parisaren efter den andra. Verkliga karaktärer och individualister, typer och original. Ska det va så ska det va! Köper dom en röd halsduk köper dom en blodröd halsduk. Och skaffar dom sig en kostym är det kostymen med stort K. Varför inte en storblommig kostym? Kanske tvärrandig? Och varför inte skaffa en käpp med elfenbenskrycka, vita damasker, cigarr och slängkappa med en gång? Jag får en sån lust att parisa till mig!

PS. Mellan den 3 och 17 december befinner jag mig på Centre Culturel Suedois i Paris. Nästa bloggbild kommer den 18 december. Hejhej!

Min mantel


Jag tänker mig ofta att jag bär alla min år, min egen historia, som en mantel efter mig. Att jag bär den stolt, även om den kanske är lite solkig i kanterna någonstans.