17 april 2007

Chef är det nya anställd


När ett land vinner melodifestivalen, fotbolls-VM eller befrias från sin kommunistregim finns det alltid de som vill klättra högst upp och skåla och skråla. Lyktstolpar, master, ryttarstatyer... På samma sätt finns det de som vill upp och dansa på bardisken timmen innan baren stänger. Detsamma gäller på stora konserter. Några ska bara upp på scenen.
Just nu tycker jag att det känns som om de här högst-upp-i-masten-mänskorna blir fler och fler. Alla vill sitta i den högsta masten och skåla och skråla. Och det slutar inte vid den högsta masten. Alla vill också klättra högst upp i hierarkierna, vara högsta hönset. Chef är det nya Anställd! Det är toppen, förstaplaceringen och superlativerna som räknas. Inget annat.

6 kommentarer:

Paula sa...

Sen finns det marken-typen. Den som faktiskt är bäst på att stå under flaggstången. Eller så är dessa bara förtryckta chefstyper.

Iallafall. Jag väntar på din toalettillustration - du vet, toalettlockets olika lägen.

Carl Fredrik Holtermann sa...

Visst ja. Det var bara så tråkigt att sitta och rita toaletter nu när det var så fint väder i helgen.

zianne sa...

Eller hur? Är det inte ofattbart tråkigt med superlativ? Kan något vara bäst hela tiden och ändå inte förlora i värde? När börjar det gå inflation i ypperlighet? Nej fram för fler positiv och komparativ. Mer utrymme åt svagheter och brister, så att vi inte glömmer bort att vi ju är mänskor och inte matrixar. ;-)

Anonym sa...

Stackars dom som inte tror att dom duger om inte strålkastaren är riktad mot just dom!

Ytlighet är väl vår tids mantar???
Var det någon som såg på den totala förnedrings TVn; snygg naken... Eller vad fan det hette???
1. Du är fiiiiiiiin som du är...
2. Med dom här sexiga underkläderna blir du fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinare...
3. Om man plockar ögonbrynen, smörjer hals och bröst, så slipper man krokodilhud vid 40.

Asså, asså, asså... Hur många av oss dödliga skiter inte lite i hur den man faller för ser ut rent fiffigt fysiskt?! Visst, det yttre är viktigt, men när man träffar människor med trygghet, glöd och energi, så nog fan skiter jag i ocm dom väger exakt som veckotidningarna vill och tror osv...

The Lemur sa...

Haha, vet inte riktigt om jag känner igen det där men det "känns" som att jag känner igen det.

Cec sa...

Det är kul att vara chef - eller ledare. Det är otroligt utvecklande. Också väldigt krävande och ibland dränerande.

Det som är bra med att vara en god ledare i dagens samhälle är dock att man får ha brister och svagheter.

Jag välkomnar det nya mänskliga sättet att förhålla sig till sina roller. Mindre skrålande och slå sig för bröstet och Fram för fler människor som vågar ta ansvar. Som vågar komma med idéer. Som vill förändra!