16 april 2007

Dubbelgångare och tvillingsjälar


Och om man är utbytbar – Hur utbytbar är man egentligen? Hur många dubbelgångare och tvillingsjälar har man? Hur många med samma, nästan identiska, erfarenheter som en själv finns det därute?

10 kommentarer:

g sa...

Jag är utbytbar och har dubbelgångare.

Min chef sade en gång att "man inte skulle tro att man inte var utbytbar". Jag tolkade det som så att jag nog skulle se mig som "man".

Var jag än hamnar i livet så är det någon som känner igen mig, eller har sett någon som varit väldigt lik mig: "Är du säker på att det inte var du"?
*lite skrämmande*

zianne sa...

Nja, det var ett svårt ämne det här. Jag vill nog protestera mot utbytbarheten, måhända en lite romantisk och naiv protest, men visst är vi litegrand som de där snöflingorna - helt unika, i någon bemärkelse. Nog finns det likheter mellan många, se bara på SVT Nöje. ;-) Jan Björklund är f.ö. oslagbar med sina två jag.
Men för att återgå hit så måste jag ändå slå ett slag för och hävda att unikheten ÄR. Basta!

Carl Fredrik Holtermann sa...

Pssst. (Klickar man på ordet "dubbelgångare" i texten kommer man till SVT-Nöje - för dom som undrat)

t sa...

Utifrån den komplexa tanke- och känsloapparaten den mänskliga varelsen är så vill jag påstå att ingen människa i hela världen är utbytbar.

Och pssst. Länken är trasig. :)

lovisa sa...

min pappa var min dubbelgångare men han finns inte längre, hann inte säga det till honom, förstod inte då, han försvann från ena dagen till nästa
eller jag är hans, så är det ju
känner igen hans känslor intressen, jag har t o m hans kropp, kropp & knopp

lovisa sa...

minns inte.. skrev jag att vi har samma känslor?
en annan sak; tvillingsjäl är för mig någon inte med samma erfarenheter, men samma ja resonansbotten går inte att ta ner i bitar av erfarenheter det är något oförklarligt, som musik
om man drabbas av samma musik är man ofta tvillingsjälar tror jag
musik kan drabba i själen, det heter tvillingsjäl
pappa; tvillingsjäl & dubbelgångare

lovisa sa...

.. har funderat mera
har en vän som är min tvillingsjäl, vi har väldigt olika bakgrund men vår upplevelse i/ av erfarenheter som är olika är desamma..i många delar, vissa saker är lika; relationen till våra mödrar som sinsemellan (de två) som personer är olika .. första gången vi träffades, vi pratade musik då, i tonåren lyssnade vi på samma, matade exakt samma, läste samma, läste mkt båda

Anonym sa...

Dubbelgångare och tvillingsjälar är väl två olika grejer???
Dubbelgångare är en fysiskt lik person och en tvillingsjäl är en som man bottnar i på ett betydligt djupare plan, eller?

När jag tänker på detta så tror jag att jag strävar efter att möta mina tvillingsjälar...
Men om jag skulle träffa någon med "alla" mina egenskaper, så tror jag definitivt att jag hade fått spader på några minuter... Det handlar väl om komplettering och mångfald??? Det jag inte är så bra på kanske någon annan kan hjälpa mig att fylla i liksom.

Kloning är ju att föredra i mångt och mycket, åtminstone när man har mycket att stå i, vore gött att säga till klon 1 att , nu får du diska, nu kan du ta konflikten och reda upp detta etc. Själv som "orginal" så sitter jag och softar... (Skämt!)

The Lemur sa...

Det är en lite svindlande tanke att man faktiskt kanske någonstans har en dubbelgångare ller en tvillingsjäl. Jag kan relatera till tanken fast på ett lite annat sätt.

För mig så existerar det olika grupper av människor. Det verkar bara vara jag som ser dem. Det är grymt svårt att förklara men jag kan ge ett exempel:
Jag har en kille i min klass. Han tillhör en grupp av människor. Han och hans gruppmedlemmar har undertoner av blyghet, undertoner av en sorts oskuldsfullhet. Människor tenderar att se dem som gulliga, söta, snygga och möjligtvis charmiga. Samtidigt som det vilar något väldigt grabbigt över dem. De försöker vara lite tuffa. De har ofta åtminstone en bror och en pappa som tillhör samma grupp.

En sak till: de har ofta kedjehalsband eller alternativt något annat halsband. Denna grupp är en ganska ny och modern grupp i historien eftersom dess ovetande anhängare världen över också gillar prylar, nymodigheter och är något så när anhängare till grupptrycket. Det handlar bara om killar, alltså. Jag blir snurrig bara jag tänker på det. DE är dubbelgångare och tvillingsjälar för mig. Men sedan finns det en hel massa grupper som jag inte kan komma på just nu. Men det här är den tydligaste jag vet eftersom jag har en ganska tydlig exempelindivid i min närhet.

cec sa...

Jag har inte träffat på någon dubbelgångare - fast jag önskat. Lika utbytbar är jag för det. Eller är det på grund av det :)?